Reverend Guitars

Reverend Guitars startades i blygsam skala i ett garage bakom en cykelaffär i östra Detroit. Genom år av studier i industriell design på Lutherie School och en tids arbete med att serva vintage-gitarrer, tillverkade Joe Nailor den första Reverendgitarren. Den var ovanlig i sin design men det som mest gjorde intryck var Joe’s omtanke om instrumentets unika konstruktionsdetaljer.

Gitarrmärket har vunnit gehör globalt och gjort intryck på rockstjärnor, yrkesmusiker, journalister och PR-folk i hela musikbranschen. Reverend erbjuder ett stort antal gitarrer och basar med varierande konstruktion och design, men det alla instrument har gemensamt är en konstruktionskvalitet på hög prodessionell nivå, till för alla musikutövare, från den som med lätthet fyller en hel konserthall till den som vill skapa musik i sitt hem.

Idag drivs Reverend Guitars I Toledo, Ohio av Ken och Penny Haas. Instrumenten designas av Joe Naylor och är med den stora äran tillverkas dom i Sydkorea av Mirr Music som är noggrant instruerade av Reverends tekniska grupp som leds av Zach Green som synar varje instrument innan det skickas iväg. Gitarrer och elbasar som av musiker på alla nivåer vunnit stor uppskattning. Något som betyder mycket för Joe Naylor.